Chili på Okseryg  med jalapeños, cremefraiche, syltet rødløg og stærk ost

Chili på Okseryg med jalapeños, cremefraiche, syltet rødløg og stærk ost

Tortillabåde med fyldig mexicanskinspireret chiligryde med okseryg og sursød syltet rødløg en langtidskogt ret som er værd at vente på.
Personer 6
krydderi niveau Medium
Ingrediens Tælling 18

Ingredienser

  • 2 pakker Old el Paso™ Stand ‘N’ Stuff Mini™ Tortillas

CHILI PÅ OKSERYG

  • 1 kg okseryg
  • 70 g røget bacon
  • 4 fed hvidløg
  • 1 gul løg
  • 1 rød chili, inkl. frø
  • 1 tørret chipotle chili
  • 1 tsk. røget paprikapulver
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. tørret koriander
  • 2 tsk. oregano
  • 33 cl lyst øl
  • 5 dl oksefond, 4 spsk. tomatpuré
  • 1 dl hakkede tomater
  • 2 spsk. honning
  • 1/2 dl rødvinseddike
  • 2–3 tsk. salt
  • 1–2 tsk. friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Tag kødet ud af køleskabet nogle timer før tilberedning. Skræl og hak det gule løg, hvidløget og chilien. Skær baconen i strimler. Læg den tørrede chipotle chili i lidt vand indtil den er blevet blød og hak den derefter i små stykker. Steg løget og hvidløget sammen med baconen i nogle minutter. Tilsæt krydderierne. Kom det hele over i en gryde med låg.
  2. Skær kødet i stykker, ca. 3 x 3 cm. Brun kødet i flere omgange på en stegepande. Krydr med salt og peber, og kom der derefter over i gryden. Kom øl, oksefond, tomatpuré og hakkede tomater. Lad det koge under låg ved svag varme i mindst 3 timer eller indtil kødet er kogt helt i stykker. Rør engang imellem. Kom eventuelt mere væske i gryden og smag til med salt og peber. Fyld tortillabådene med salat og chili. Fordel jalapeños, cremefraiche, syltet rødløg og revet stærk ost på toppen.