Chili på Okseryg med jalapeños, cremefraiche, syltet rødløg og stærk ost
Personer
6
krydderi niveau
Medium
Ingrediens Tælling
18
Ingredienser
- 2 pakker Old el Paso™ Stand ‘N’ Stuff Mini™ Tortillas
CHILI PÅ OKSERYG
- 1 kg okseryg
- 70 g røget bacon
- 4 fed hvidløg
- 1 gul løg
- 1 rød chili, inkl. frø
- 1 tørret chipotle chili
- 1 tsk. røget paprikapulver
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. tørret koriander
- 2 tsk. oregano
- 33 cl lyst øl
- 5 dl oksefond, 4 spsk. tomatpuré
- 1 dl hakkede tomater
- 2 spsk. honning
- 1/2 dl rødvinseddike
- 2–3 tsk. salt
- 1–2 tsk. friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Tag kødet ud af køleskabet nogle timer før tilberedning. Skræl og hak det gule løg, hvidløget og chilien. Skær baconen i strimler. Læg den tørrede chipotle chili i lidt vand indtil den er blevet blød og hak den derefter i små stykker. Steg løget og hvidløget sammen med baconen i nogle minutter. Tilsæt krydderierne. Kom det hele over i en gryde med låg.
- Skær kødet i stykker, ca. 3 x 3 cm. Brun kødet i flere omgange på en stegepande. Krydr med salt og peber, og kom der derefter over i gryden. Kom øl, oksefond, tomatpuré og hakkede tomater. Lad det koge under låg ved svag varme i mindst 3 timer eller indtil kødet er kogt helt i stykker. Rør engang imellem. Kom eventuelt mere væske i gryden og smag til med salt og peber. Fyld tortillabådene med salat og chili. Fordel jalapeños, cremefraiche, syltet rødløg og revet stærk ost på toppen.