Karamelliserede appelsiner med ovnsbagte kaneltortillas
Personer
4
krydderi niveau
Mild
Ingrediens Tælling
7
Ingredienser
- 4 pakker med 8 Old El Paso™ Flour Tortillas Medium
- 300 g usaltet smør, stuetemperatur
- 2 dl sukker
- 16 store appelsiner
- 8 spsk flormelis
- 4 tsk stødt kanel
- Vaniljeis til servering
Sådan gør du
- Skræl to appelsiner. Brug en skarp kniv til at fjerne den orange og den hvide skal. Skær appelsinerne ud i både, mens du holder dem over en skål for at opsamle saften. Pres derefter resten af saften ud af appelsinerne.
- Smelt 50 g af smørret på en stegepande og tilsæt sukker og 1 dl af appelsinsaften og halvdelen af den orange skal. Tilbered det ved lav varme og rør jævnligt indtil sukkeret er opløst og blandingen er blød og flydende. Lad det simre i 4-5 minutter indtil blandingen har samme konsistens som sirup. Kom appelsinbådene i siruppen og varm dem til de er gennemvarme.
- Forvarm i mellemtiden ovnen til 200 °C (180 °C ved varmluftsovn). Bland resten af smørret og appelsinskallen med flormelis og kanel.
- Læg Old El Paso™ Flour Tortillas på en stor bageplade og pensl dem med smørblandingen. Bag dem i ovnen i 2-3 minutter indtil de er gyldne. Lad tortillaerne køle lidt af før du skærer dem i strimler.
- Kom Old El Paso™ Flour Tortilla-strimlerne i en skål og hæld derefter appelsinbådene og siruppen over tortillaerne. Server med en stor kugle vaniljeis.