Kødboller med hytteostfyld samt grønsagsris og yoghurt

Kødboller med hytteostfyld samt grønsagsris og yoghurt

Personer 4
krydderi niveau Medium
Ingrediens Tælling 16

Ingredienser

Kødboller

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 ml Old El Paso™ Taco Spice Mix
  • 1 ml salt
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 dl vand
  • 500 g hytteost
  • 3 spsk smør

Grønsagsris

  • 3 dl basmatiris
  • 1/2 hoved romainesalat
  • 1 dl blandede urter (persille, estragon og purløg)
  • 1/4 porre (den grønne del)
  • 1/4 agurk
  • 1 spsk olivenolie

Yoghurt med citron

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 knivspids af Old El Paso™ Taco Spice Mix

Sådan gør du

  1. Bland hakkekødet med 1 ml salt, Old El Paso™ Taco Spice Mix og æg.
  2. Lad raspen og vandet stå og trække i 5 minutter.
  3. Ælt raspen ind i hakkekødet og tilsæt eventuelt lidt vand.
  4. Lav en stegeprøve og smag til med salt og peber.
  5. Form kødet til små kødboller og fyld dem med hytteost.
  6. Steg kødbollerne i smør på en varm stegepande indtil de er gyldne.
  7. Grønsagsris:

    Kog risene efter anvisningerne på pakken.

    Skær salat, urter og porre i tynde strimler.

    Skræl og skær agurken i små stykker og bland dem med risene.

    Smag til med olivenolie, salt og peber.
  8. Yoghurt med citron: Bland alle ingredienserne og krydr med salt og peber.